24 Mart 2016 Perşembe

PA-SO Bir balık dolması


Merhaba bugün acayip leziz bir somon tarifim var sizin için. Tarif söyle ortaya çıktı. Dolaptan somonları kızartmak içi. Alırken kocaman tap taze pazı yapraklarını gördüm. Onları da çıkartıp somonun yanına ne yapabilirim diye düşünürken tezgahları duran köyden yeni gelmiş mısır unun gördüm ve hemen baharatları damağımda gezdirerek işe koyuldum. Bana biraz muskat ve süt lazımdı.  Biraz da tereyağı ve limon kabuğu...
Yemeğimizin adını da işten eve kurtlar gibi aç gelen Valide koyuverdi. Pazılı Somonnun kısaltması PA-SO!
Ne Lazım?

4 adet somon fleto

Bir demet pazı

250 gr mısır unu

100 gr tereyağı

Bir su bardağı süt

Limon kabuğu rendesi (bir tatlı kaşığı)

Muskat  (bir tatlı kaşığı)

Tuz karabiber


Peki Ne Yapmak Lazım? 

Hafif yüksek geniş bir tavada tereyağını eritin. İçine süt mısır unu ve baharatları koyup, mısır ununu incelte incelte karıştırarak pişirin. Bu karışımı cam bir kaseye alın. Aynı tavaya iyice sıyırdıktan sonra biraz fındık yağı ekleyip kızartma için hazır hale getirin. Bu arada yıkayıp ayikladığımız pazı yapraklarını 2-3 dakika kaynar suda haşlayın. Haşlanan yaprakları ikişer ikişer Muska dediğimiz Tye benzer şekilde üst üste yerleştirin. Muskanın ortasına önce hazırladığız mısır unu içini ve onun üstüne de somon yerleştirip muskat kapatıp tavaya alın.  Tüm balıkları bohça ettikten sonra kısık ateşte kızartın. Kızartma işlemi sırasında balık bahcalarının iki tarafına tuz ve karabiber ekin. Böylece  yemeğinizi istenilen baharat tadı ile sunmuş olursunuz.

Afiyet, bal, şekr...

SAD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder