17 Eylül 2015 Perşembe

Merhaba ben "Acı ve Terbiyeli"



"Acı ve Terbiyeli"

Kısık ateşte baharatlandırılmış dana bonfile marine


Ne Lazım?

(4 kişilik)

- 8 orta büyüklükte az dövülmüş dana bonfile parçası
- 3 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı bal
- 3 adet ince kıyılmış kırmızı yağ biberi
- 100gr. Jalepeno biber turşusu (Orta acılıkta bir meksika biberi türü)
- İki yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Yarım çay bardağı balzamik sirke ya da nar ekşisi
- Öğütükmüş tane kara biber
- Tuz (az miktarda)
- Su


Peki ne yapmak lazım?

Yayvan tabanlı bir tencerede (ben döküm tencere kullanıyorum) tereyağı eritilir. Eriyen yağın içine "salatalık soğan" diye tabir ettiğimiz şekilde doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsak eklenir. Soğan ve sarımsaklar kısık ateşte iyice öldürüldükten sonra, yağ biberleri ve Jalepenolar eklenir. Biberler de kendini saldıktan sonra, bal, balzamik, tuz ve karabiber ekleninip bir taşım tıkırtatılır. Krarmelize kıvama gelmiş karşıma önceden çatalla birkaç yerinden delinmiş bonfile parçaları atılır. Parçalar karamelize olmuş karışımın içinde ters yüz edilerek sosu iyice içine çekmesi sağlanır. Etin üstünü tam kaplamayacak şekilde sıcak su eklenerek yemek kısık ateşte pişmek üzerine kapağı kapatılır. 45 dakika sonra yemeğimiz servise hazır.

NOT: Yanında tereyağda çevrilmiş dereotlu haşlanmış patatesi garnitür olarak sunabilirsiniz.

Afiyet, bal, şeker

SAD



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder